”Soita rohkeasti asiakastukeen!”

Seppo Niemenoja

Järjestelmäasiantuntija

Kayak Atlas –lehtijärjestelmän kokenut asiantuntija Seppo vastaa lehtijärjestelmän asiakastuki toiminnoista ja auttaa asiakkaita järjestelmään liittyvissä kysymyksissä. Kokemusta IT-alalta Sepolla on jo 30 vuoden ajan ja Kayak Atlas-lehtisovelluksen parissa hän on työskennellyt lähes viisitoista vuotta.

Tuttujen asiakkaiden kanssa tämä positiivinen ja huumorintajuinen mies saattaa murjaista vitsin jos toisenkin ja saa muut varmasti hyvälle tuulelle.

Tätä konkaria motivoi eteenpäin onnistumiset työssä ja asiakkailta saatu positiivinen palaute. Hauskaa on miehen mukaan myös se, että aamulla töihin tullessa ei koskaan tiedä mitä päivän aikana tapahtuu.

Asiakastuessa tarvitaankin nopeaa ratkaisukykyä, tilannetajua, joustavuutta ja positiivista asennetta, ja sitä tältä miehellä löytyy. Seppo myös kannustaa asiakkaita soittamaan rohkeasti asiakastukeen, jos on pienintäkään kysyttävää järjestelmästä.

Vapaa-aikanaan hän rentoutuu kuunnellen hyvää musiikkia, erityisesti blues on lähellä miehen sydäntä.

”Asiakkaiden kanssa työskentely on parasta.”

Aija Kurki

Projektipäällikkö

Jaicomissa Aija on vastannut jo 10 vuoden ajan asiakkaiden projektien onnistuneesta läpiviennistä. Alaa kohtaan hänen kiinnostusta ylläpitää asiakkaiden hektinen liiketoiminta, sen rytmi ja vauhti. Draivia Aijassa ei puutu, puhelias ja määrätietoinen projektihai sanamukaisesti elää asiakkaiden projekteista ja prosesseista.

Projektit vaativat teknisen osaamisen lisäksi, muutosprosessien kehittämistä ja läpivientiä, järjestelmäintegraatioiden uudelleen suunnittelua ja tietenkin koulutusta. Kansantaloustiedettä pääaineenaan opiskelleen Aijan vahvuuksia toimialatuntemuksen lisäksi ovat hyvä paineensietokyky, kokonaisuuksien hahmottaminen ja tietenkin rautainen projektinhallinnan osaaminen. Aija työskentelee tiiviisti asiakkaiden sekä tuotekehitystiimin kanssa. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle sopivin ratkaisu.

Aija harrastaa vapaa-ajallaan kuntoilua, ulkoilua ja mökkeilyä perheensä kanssa, johon kuuluu myös pitkäkarvainen saksanseisoja.

”Palkitsevinta työssä on aina kehityshankkeiden onnistunut läpivienti.”

Vesa Kauhanen

Kehityspäällikkö

Vesa toimii Jaicomin tuotekehitystiimin esimiehenä ja vastaa Kayak-ratkaisujen tuotekehityksestä. Hänellä onkin rutkasti kokemusta järjestelmästä, jota on ollut kehittämässä jo vuodesta 1991 lähtien. Vesa on mukana kaikissa järjestelmätoimituksissa tavalla tai toisella.

Vesan vahvuuksia ovat kiistämätön kokemus alalta sekä erinomainen analysointi- ja ongelmanratkaisukyky. Vesaa voi kutsua myös todelliseksi koodivelhoksi, joka pystyy tulkitsemaan ja analysoimaan ohjelmointikoodia nopeasti ja löytämään esimerkiksi koodissa olevat virheet.

Vesa innostuu ja motivoituu haasteista, joita uudet asiakasprojektit tuovat mukanaan. Kiinnostavia ja uudentyyppisiä haasteita tuotekehityksen näkökulmasta tuovat myös kansainväliset projektit. Eri maissa kun on erilaisia käytäntöjä esimerkiksi laskutuksen suhteen.

Vapaa-ajalla Vesa kuntoilee, pelaa salibandya ja kaukalopalloa sekä tunnustautuu ahkeraksi penkkiurheilijaksi ja JYPin kannattajaksi.

”Palkitsevinta on hoitaa hommat hyvin ja aikataulussa”

Simo Valtonen

Ohjelmistosuunnittelija

Jakelun hallinnan ehdoton ykkösmies Jaicomilla on Simo. Hän tietää, miten lehtien jakelu, kuljetushierarkia, postitusaineistot, kohdistukset sekä sähköinen jakokirja toimivat.

Jakelupuolen tehtävät vaativat laajaa alan tuntemusta sekä syvällistä tietokantojen ymmärtämistä. Tietokantaohjelmointi on lähellä Simon sydäntä: hän opiskeli yliopistossa tietojenkäsittelyoppia ja koko 30-vuotisen uransa aikana hän on tietoisesti suuntautunut nimenomaan tietokantaohjelmointiin.

Simon työpäivä on pääosin koodausta ja speksausta. Tarvittaessa tämä rauhallinen mies myös konsultoi kollegoja ja neuvoo Service Deskiä jakeluun liittyvissä kysymyksissä.

Koskaan ei tiedä, mitä työpäivä tuo tullessaan ja se on Simon mielestä työn suola. Lisäksi häntä motivoi menestyksekäs ongelmaratkaisu – ja jos ongelman saa vielä ratkaistua hyvin ja tehokkaasti, niin aina vaan parempi.

Vapaa-ajallaan Simo pelaa lentopalloa. Pelisilmää vaativan passarin paikka on hänelle mieluisin. Kesäaikaan Simoon saattaakin törmätä Turun beach volley -kentillä.