Uusia asiakkaita

OlutPOSTI Media Oy allekirjoitti tammikuussa 2018 Kayak Customer Service -sopimuksen. Sopimus sisältää Kayak Asiakaspalvelun sekä Kayak Cloud -palvelun. Tuotanto käynnistyi 1.3.2018.

Karjala Lehti Oy on kesäkuussa 2018 allekirjoittanut Kayak Cloud -palvelusopimuksen. Sopimus sisältää Kayak Asiakashallintajärjestelmän lisäksi Kayak Kassavirran pankkipalvelut. Tuotanto käynnistyi kesäkuussa 2018. Myöhemmin syksyllä Karjala Lehti otti tuotantoon myös Kayak Plus SMS -laajennuksen.

Viestipantterit Oy Uuraisilta allekirjoitti Kayak Cloud -palvelusopimuksen kesäkuussa 2018. Sopimus sisältää Kayak Asiakashallintajärjestelmän lisäksi pankkipalvelut ts. Kayak Kassavirran avustavan kirjanpidon. Tuotanto käynnistyi syyskuun alussa.

Toivotamme kaikki kolme lämpimästi tervetulleiksi Kayak-järjestelmää käyttävien joukkoon!


Kayak tuotantoon Russmediassa Itävallassa

Russmedia GmbH:n Kayak-käyttöönottoprojektin ensimmäinen vaihe päättyi onnistuneesti tuotantokäytön aloittamiseen vuoden 2017 lopulla. Russmedia on Itävallan Schwarzachissa pääkonttoriaan pitävä kansainvälinen mediatalo. Russmedia on perinteisen printti- ja jakeluliiketoiminnan lisäksi erittäin aktiivinen uusien tekniikoiden hyödyntämisessä. Russmedialla on noin tuhat työntekijää ympäri Eurooppaa.

Bernd Heregger, Russmedian omistaman Vorarlberg Mail-jakeluyhtiön johdosta kommentoi:
”Otimme tietoisen riskin valitsemalla järjestelmätoimittajan, jolla ei ole vakiintunutta toimintaa Saksan markkinoilla. Jaicomin kokemus, asiantuntevuus ja paineensietokykyinen projektitiimi yhdessä oman intensiivisen testauksemme kanssa mahdollistivat menestyksekkään käyttöönoton. Meillä ei ollut ainuttakaan häiriötilannetta tuotannon aloituspäivänä. Kayakin skaalautuvuus, monipuolisuus ja koko projektiryhmän sitoutuminen auttoivat nopeaan ja sujuvaan järjestelmävaihtoon. Olemme erittäin tyytyväisiä, mitä tiivis yhteistyö Jaicomin kanssa on tuottanut ja mitä hyötyjä Kayak-järjestelmä meille tuo. Joten olemme varmoja siitä, että myös seuraava projektivaihe etenee onnistuneesti.”

Jaicomin projektipäällikkö Aija Kurki kertoo:
”Projekti uudella markkina-alueella on jännittävä haaste. Alusta alkaen oli kuitenkin selvää, että Russmedian ammattitaitoisen ja sitoutuneen tiimin ansiosta projekti onnistuu. Verrattuna muihin, saman kokoluokan projekteihin, tämä poikkesi todella paljon aikaisemmista: sisältyihän projektiin Kayakin lisäksi jakajahallinta ja uudet kolmannen osapuolen integraatiot uudessa liiketoimintaympäristössä ja vielä uudella kielialueella. Projektin aikana koettiin monenlaisia yllätyksiä, mutta ne kaikki saatiin taklattua sekä Russmedian että Jaicomin tiimien sinnikkäällä ja kovalla työllä. Olemme iloisia, että voimme jatkaa työtä Russmedian kanssa. Projektin seuraavissa vaiheissa tehostamme Kayakin käyttöä uusilla ominaisuuksilla.”

Lue lisää Russmediasta


Käyttäjäpäivät Göteborgissa

Jaicom AB:n järjesti käyttäjäpäivät Göteborgissa 18.–19. lokakuuta 2017. Paljon kiitosta saanut tapahtuma keräsi paikalle suurimman osan ruotsalaisista asiakkaistamme.

Jaicom Oy:n toimitusjohtaja Jorma Ainassaari oli myös paikalla. Puheenvuorossaan Jorma kertoi keväällä 2018 voimaan tulevasta tietosuoja-asetuksesta ja miten Jaicom on varautunut vastaamaan uuden lainsäädännön asettamiin vaatimuksiin. Lisäksi Jorma kertoi seuraavasta Kayak-järjestelmän kehitysversiosta ja sen edistymisestä.

Jaicomin ruotsalainen partneri Compost AB oli kutsuttu mukaan esittelemään omaa tuotettaan Carma-järjestelmää. Carma on integroitu Jaicomin Kayak-järjestelmään ja sen avulla kustantajat voivat lähettää automatisoituja markkinointiviestejä asiakkailleen esimerkiksi tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Kivra on digitaalinen postilaatikko -palvelu, jolla on Ruotsissa yli 1,6 miljoonaa käyttäjää. Jaicomin partnerit Samurajdata AB ja MediaService i Kristianstad AB esittelivät käyttäjäpäivillä mahdollisuutta lähettää tilauslaskuja asiakkaille Kivran avulla.
Tilaisuudessa käytettiin myös paljon aikaa tuoreimpien Kayak- ja KayakLite -versioiden demoamiseen. Lisäksi esiteltiin Kayak-järjestelmää täydentäviä lisäominaisuuksia, joita asiakkaillamme on mahdollisuus hankkia.


Tietosuoja-asetuksen vaatimat järjestelmämuutokset

Toukokuussa 2018 voimaan tuleva EU:n tietosuoja-asetus asettaa rekisterinpitäjille uusia velvoitteita.

Jaicom ryhtyi keväällä 2017 tarvittaviin toimenpiteisiin tietosuojakäytänteiden saattamiseksi tietosuoja-asetuksen velvoitteiden mukaiseksi. Vaaditut järjestelmämuutokset on nyt tehty Kayak Asiakashallintajärjestelmään ja uudet ominaisuudet ovat mukana seuraavassa järjestelmäpäivityksessä.

Tuleva lainsäädäntö tuo päivitystarpeita myös rekisterinpitäjien lakisääteisiin selosteisiin. Jaicom tulee opastamaan asiakkaitaan tilaustietokantoihin ja rekistereihin liittyvien tietosuojaselosteiden päivityksessä tulevan talven aikana.


Vahvistusta myyntitiimiimme

Jaicomin emoyhtiön LM Tietopalvelut Oy:n asiakkuuspäällikkö Kimmo Laine toimii nykyisin myös Jaicomin myyntitiimissä.

Kimmo on jo monelle kustantajalle tuttu mies. Hän on hoitanut viimeiset neljä vuotta LM Tietopalveluiden kustantajasopimuksia ja myynnillistä yhteistyötä, niin lehtiliiketoiminnan kuin sähköisten ePress- ja eMagz-tuotteiden osalta. Kaupallisen ja teknisen taustan omaavana Kimmo tulee olemaan hyvä tuki niin Kayakin nykyisten, kuin tulevienkin tuotteiden myynnissä ja niiden kehittämisessä yhdessä asiakkaiden kanssa.


Mariefreds Tidning vaihtoi Kayakiin 01.08.2017

Ruotsalainen Mariefreds Tidning otti Kayak SaaS -palvelun tuotantoon heinäkuussa 2017. Konversio tehtiin Jaicomin TID2000–järjestelmästä. Mariefreds Tidning hoitaa myös Tidningen Gränslöst -lehden tilauksia ja molemmat ovatkin nyt samassa tietokannassa. Gränslöst aloitti Kayak SaaS-palvelun lokakuussa 2016.


NTM käyttää nyt Kayakia 18.5.2017

Kahdellatoista lehtinimikkeellään NTM on Jaicom AB:n merkittävimpiä asiakkaita. Aikaisemmin yrityksen 11 lehtinimikettä toimivat TID2000 -ympäristössä. Enköping-Posten, jonka NTM osti vuodenvaihteessa 2016-2017, käytti Kayak-järjestelmää aikaisemmin NWT:ssä.

NTM:n Kayak-projekti alkoi vuoden 2016 lopulla ja käyttöönotto eteni neljässä vaiheessa. Ensin vuorossa olivat Gotlannin sanomalehdet ja UNT, jotka vaihtoivat järjestelmää 22. helmikuuta. Sen jälkeen siirtyi Enköpings-Posten puolivälissä maaliskuuta. Östgöta Media oli valmis aloittamaan puolivälissä huhtikuuta, ja lopulta Norrlandin sanomalehdet (NK, NSD ja PT) siirtyivät Kayakiin toukokuun 18. päivä.

Projekti on edennyt suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti.

NTM on valinnut Kayak SaaS -ratkaisun dedikoidulla palvelimella. Kaikki lehdet operoivat yhteisessä tietokannassa. NTM:lla on peruskäyttäjälisenssien lisäksi myös Kayak Lite käytössä.


NWT:n VF ja Karlstad Tidningen Kayakiin

NWT:n ostettua Värmlands Folkbladin ja Karlstad Tidningenin nämä lehdet on konvertoitu Leissnerin WebAbosta Jaicomin Kayak-järjestelmään. Nämä uudet nimikkeet käyttävät samaa tietokantaa kuin muutkin NWT:n nimikkeet.

VF ja Karlstad Tidningen ottivat Kayak-järjestelmän tuotantoon 25. huhtikuuta 2017.


Fria Tidningar vaihtoi Kayakiin

Samalla kun Fria Tidningaria siirtyi ETC:n omistukseen, sen viisi lehtinimikettä (Fria Tidningen, Göteborgs Fria, Landets Fria, Stockholms Fria ja Sesam) konvertointiin Kayak-järjestelmään. Sanomalehdet on siirretty samaan tietokantaan muiden ETC:n lehtien kanssa. Käyttöönotto oli maaliskuun 2017 lopulla. Aikaisemmin Fria Tidningar käytti Leissnerin WebAboa.


VK ja Folkbladet takaisin Jaicomille

Ruotsalainen VK Media otti Kayak Asiakashallintajärjestelmän käyttöön 9.3.2017. Yritys julkaisee Västerbotten Kuriren ja Folkbladet -lehtiä. Molemmat lehtinimikkeet toimivat samassa tietokannassa. VK Media käyttää Kayak-järjestelmää SaaS-ympäristössä.

VK Media oli aikaisemmin Jaicomin asiakas vuoteen 2013 käyttäen silloin TID2000-järjestelmää ja nyt myöhemmin VK Mediasta tuli ensimmäinen asiakas, jonka Jaicom on konvertoinut Infosoftin järjestelmästä.

Toivotamme VK Median tervetulleeksi takaisin.